sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Off topic teksti - jalka murtunut

Perjantaina lähdin pitkästä aikaa pelaamaan sulkapalloa ystäväni ja hänen sisarusten kanssa. Sulkkis oli tosi kivaa ja tuntui tosi terveeltä ja energiseltä liikkua pitkästä aikaa.

Olimme pelanneet 45 min kun syöksyin lyömään muistaakseni matalalle tulevaa sulkapalloa, kompastuin tai astuin väärin, nilkka taittui tosi nyrkästi olisko ollut sisäänpäin eli astuin ulkosyrjälle ja kuului myös naks. Jalkaan sattui ihan hemmetisti ja se näytti olevan väärässä asennossa joten vaistomaisesti väänsin sitä ja suurin tuska loppui. Mulle tuotiin kylmäpussi. Menin loppuajaksi sivuun katsomaan muiden peliä. Jalalle ei voinut laittaa painoa yhtään, oli tosi hankala kävellä pois sieltä. Paikoilla ollessaan jalassa ei kuitenkaan ollut kivuksi luettavaa tuntemusta.

Onneksi poikaystäväni tuli hakemaan minut pois sieltä. Tiesin jo etten voi mennä töihin sunnuntaina kun en voinut edes kävellä. Jalka turposi ja oli vähän kosketusarkakin. Lauantaina lähdimme sitten Jorviin jonottamaan. Sairaanhoitaja tutki aluksi, jänteet vaikutti olevan kunnossa, huoneesen tuli pari muuta hoitajaa "vitonen!" Ne sanoi. Kysyin mikä se on ja he kertoivst että tarkoittaa mt 5 luuta jalkapöydässä jossa he arvailivat olevan murtuma. Lääkäri tuli katsomaan ja röntgeniin seuraavaksi. Röntgenissä selvisi että mulla on metatarsaali (?) Luussa 2 murtumaa, toinen poikki ja toinen pienempi särö. Myös nilkan FTA nilvelside on revennyt. Murtumat on siis pikkuvarpaan ja nilkan välissä kulkevassa luussa.

Nyt on sitten 4 viikkoa kepeillä, 6 viikkoa tämmöinen hieno kenkä jalassa. (Jonka muuten kipsimestarin tutkintoa suorittava teki ja tuunasi siitä hienon näköisen), kysyi voiko ottaa kuvia tutkintoa varten) kuukauden sairasloma vähintään. 3 viikkoon en saa astua tuolla jalalla, sen jälkeen varovasti pikkuhiljaa painoa.

Koulu alkaa vasta 5 viikon päästä ja toivon että jalka olisi parantunut siihen mennessä kun meillä alkaa näyttötyö.


Tuntuu kyllä niin avuttomalta kun toisella jalalla ei voi tehdä mitään, vaikea kantaa edes omia ruokia keppien kanssa. Hieman totuttelua vaatii. 

Perjantai olo muuten 13 pv vaikken uskokaan epäonnen päiviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti