maanantai 21. maaliskuuta 2016

Työharjoittelujakso alkanut

Meillä on juuri alkanut työharjoittelujakso. Olen työharjoittelussa Susanna Nurmelan Korjausompelu liikkeessä. http://korjausompelu.net/ Liikkeessä tehdään kaikenlaisia korjausompeluita vaatteisiin. 

Ensimmäinen työharjoittelupäiväni oli tänään ja odotin sitä innoissani ja myös jännittyneenä. Pääsin heti työn touhuun, tehtäväkseni sain vaihtaa juhlapuvun vetoketjun nyöritykseen. Juhlapuku oli liian pieni asiakkaalle joten nyörityksellä saa suurennettua kätevästi pukua, eikä paljasta ihoa tarvitse jättää näkyviin kun alle tehdään varjokaitale. Olin innoissani tästä tehtävästä koska halusin oppia kuinka nyöritys tehdään. 


 Kuvaa puvun vetoketjusta.


 Ensin puretaan vetoketju pois.


 Vetoketju irroitettu.

 Sitten tehdään nauhasta sopivan pituiset nyörisilmukat.

 Nauhanpätkien päädyt sulatetaan liekissä, jottei ne lähde purkautumaan.

Pätkistä ommellaan silmukka jono. Näin saa nopeasti kerralla kaikki ommeltua. Tämän jälkeen leikataan nuo langat erillisten silmukoiden väleistä katki.

Silmukat asetellaan tasaisin välimatkoin oikeaan kohtaan. Haastavaksi koin kohdistamisen tasaisesti ja silmukoiden oikeaan kohtaan asettamisen.

 Toisen puolen silmukkarivi.


Huomenna jatkan nyöritystä, nyt toinen puoli on vain neulattu kiinni, pitää vielä tarkastaa että se on hyvin kohdistettu toisen puolen kanssa että tulee symmetrinen!

Odotan innolla minkälainen tästä tulee valmiina ja kiva sitten nähdä se asiakkaan päällä. :)

Olen iloinen että sain heti ompelutehtävän, aika kului tänään todella nopeasti ja huomenna jatkamaan, lisää kuvia myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti