maanantai 24. marraskuuta 2014

Ensimmäinen asiakastyö

Ensimmäisenä asiakkaani oli ystäväni Henna, joka halusi mustan kapeahkon, korkeavyötäröisen hameen jossa on yksinkertainen malli ja edessä menee keskellä metallinvärinen vetoketju ylhäältä alas asti. Kävimme yhdessä ostamassa mieluisat kankaat ja vetoketjun, päätimme hameen pituudeksi 50 cm jonka täytyi pysyä vakiona koska metalliketjukin oli sitten juuri sen 50 cm eikä sitä voi lyhentää.

Hameen kuosittelussa täytyi muistaa pysyä tuossa pituudessa, kun korotin vyötäröä 2 cm, niin täytyi helmasta vielä vähentää 2 cm jotta pysyi se haluttu 50 cm koko ajan.

Ensin tein lakanaproton mallista ja kävin sovittamassa sitä Hennan luona.


Tässä lakanaproto hamemallista. Tuohon keskelle eteen tulee se metallivetoketju.



Hame oli melkein täydellisen kokoinen, pikkuisen täytyi ottaa sivuista sisään ylhäältä, kuten tässä kuvassa näkyy kun tarkasti katsoo, olen neulannut nuppineuloilla sivuista ylhäältä noin 5 cm matkalta sisään hieman alle sentin verran. Oli hyvä tehdä tämä lakanamalli ja jännitti kotona että miten se istuukaan kun ei voinut itselle sovitella. Korjasin muutokset kaavoihin ja aloitin sitten oikean version hameesta...

Välivaiheista ei oikeastaan ole kauheasti kuvia, joten tässä kuvia valmiista hameesta...

 Hameen kangas on mustaa twilliä, hameessa on myös musta vuorikangas. Kaikki tarvikkeet hameeseen on ostettu Sellon Eurokankaasta, myös metallivetoketju joka on siis 50 cm. Tein hameeseen myös litsin jotta vetoketju ei jää kiinni hameen alla oleviin vaatteisiin esim paitaan tai ihoon.

Sitten meninkin taas Hennan luo sovittamaan valmista hametta. Se vasta jännittikin että onko se nyt hyvä ja sopiva kun on valmis, vaikka kaikella todennäköisyydellä pitäisi ollakin kun on tehty lakanaproton mukaan... :)


 Kuva hameesta asiakkaan päällä.



Toteutin hameen Hennan toiveiden mukaan ja mielestäni se onnistui hyvin. Henna oli myös itse tyytyväinen lopputulokseen. Hameesta saatiin oikean kokoinen vain yhdellä lakanaproton sovituksella (ja siihen tehdyillä muutoksilla) ja valmis hame istui tosi hyvin, olen itse tyytyväinen myös.

Tarkoitus olisi tehdä itselle hame viikonloppuna oleviin pikkujouluihin. Toivottavasti ehdin ja saan toteutettua suunnitelman. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti