torstai 13. marraskuuta 2014

Ensimmäinen kouluprojekti: Oma hame

Ensimmäisenä koulutyönä tehtiin oma hame. Suunnitellaan, otetaan mitat, piirretään peruskaava, kuositellaan, kaavoitetaan. Hankitaan kangas, muokataan peruskaavasta (Joka hameessa on normaalivyötäröinen (vyötärön kapein kohta) n. polvipituinen suora hame) oma halutti malli ja toteutetaan se. Unohdinko jotain?

Hameen aiheena oli syyshame. Tyyli oli vapaa, sai suunnitella ihan itse sellaisen kuin halusi. Mun hameesta tuli tämmöinen:


Ajatus lähti siitä että tekisin hieman vanhahtavan tyylisestä kankaasta modernin bisneshametyylisen korkeavyötäröisen kapean hameen. Hameen vuoriksi valitsin tummanruskean joka on mahdollisimman lähelle samaa sävyä miehustan koristekuvioiden kanssa. Koristekuviot ovat pehmeää kohosamettia.

Haasteena tässä oli kankaan lievä joustavuus. Oli myös aluksi hankalaa pohtia ja päätellä miten saan asetettua kankaat ja kaavat niin että kun leikkaan niin raidat ja kuviot menevät hyviin kohtiin. Se ei ollut aivan helppoa kun joustava kangas kuitenkin hieman elää. Työjärjestys oli myös haastavaa muistaa, mutta aion tehdä lisää hameita kotona niin pääsee harjoittelmaan ja oppii ehkä paremmin muistamaan työjärjestyksen. Hame oli myös lantion kohdalta hieman liian löysä ja siitä täytyi ottaa sisään. Olin tyytyväinen lopputulokseen ja hame tuntui todella mukavalta päällä, oli hyvän kokoinen ja kangas oli ihanan pehmeää käytössä!

Tällä hetkellä suunnittelemme farkkuja, joihin lähdenkin tästä pian katsomaan kangasta. Niihin on hieman suuremmat suunnitelmat. Lisää tietoa myöhemmin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti