maanantai 24. marraskuuta 2014

Farkkujen suunnittelu

Seuraava koulutyömme on farkut. Oli aluksi vaikeaa päättää minkälaiset farkut haluan tehdä, niin monia ideoita ja kaikkia niitä ei voi yhdistää yhtiin farkkuihin jos haluaa välttyä järkyttävältä lopputulokselta.

 Tässä yksi tekemistäni kollaaseista suunnittelun vaiheilta, tässä ajatus on jo hieman selkeytynyt, värimaailma tulee olemaan vaalea. Taka ja etutaskuihin tulee koristeeksi kukkakangasta.

Kankaat valmiina. Tämä farkkukangas oli siis aiemmin tummansininen, kun vaaleaa en kaupoista valmiiksi löytänyt, niin vaalensin sen kloriitilla. Vaalennuksesta voit lukea aiemmistan postauksista.

Piirros tulevien farkkujen etuosasta.

 Takataskutesti, tässä käytetty eri farkkukangasta mutta kukkakangas on sama kuin lopullisiin taskuihin tulee,

Tehtiin myös farkkujen patch/label kokeiluja. Mietin että näihin voisi hyvin sopia joku postikorttimainen lomavalokuva. (Kuvat itseottamiani...) Yksi opettajistamme Selina sai hyvän idean että voisin yhdistää patchiin palan farkkua joka on hapsutettu/kulutettu reunoista. Silloin patch ei olisi niin teräväreunainen ja suorakulmainen...

Tässä kuva housujen tulevasta mallista. Rennot, korkevyötäröiset ja istuvat housut.

Vielä on suunnittelua jäljellä, täytyy kuositella peruskaavasta tämä malli, täytyy suunnitella työjärjestys, ostaa vetoketju ja nappi ynnä muut, tehdä housuista proto... Vielä tuntuu vaikealta, kaikki ei suju itsestään, mutta tosi kivaa oppia valmistamaan farkkuja.

1 kommentti: